Almás tejszínes-túrós süti

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tészta:

  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 12 dkg margarin
  • csipetnyi só

Töltelék:

  • 60 dkg túró
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dkg margarin
  • 4 tojás
  • 2 dl habtejszín
  • ízlés szerint mazsola
  • 3-4 nagyobb alma

Elkészítése: Elkészítés:
Tészta

A lisztet, cukrot, hideg margarint és a sót egy mély tálba tesszük, majd kézzel jól összegyúrjuk. Én tettem hozzápici fahéjat is. Ezután 1 órára a hűtőbe tesszük pihenni, majd egy 40*40 cm-es tepsi méretére nyújtjuk, beletesszük, majd villával megszurkáljuk.

A túrót, pudingport, cukrot és a tojás sárgákat összedolgozzuk, majd adunk hozzá mazsolás ízlés szerint. A tojásfehérjét és a habtejszínt külön–külön kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a túrós masszába, majd az összeállított tölteléket a tésztára kenjük.

Almákat meghámozzuk, szeletekre vágjuk és a töltelék tetejére tesszük. Én egy kis cukrot és fahéjat szórtam a tetejére. 175 fokon 55 percig sütjük.