Gazdag feltétes csirkepizza, tészta nélkül

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Pizza alap:

  • 1 kg darált csirkemell filé
  • 2 tojás
  • bors
  • oregánó
  • bazsalikom

Gombaszósz:

  • 300 g aprított gomba
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 1 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 dl tej
  • 1 evőkanál liszt
  • fél leveskocka
  • 1 nagy evőkanál tejföl

Feltét:

  • karikázott paradicsom
  • sűrített, fűszeres paradicsom vagy ketchup
  • 120 g mozzarella
  • rukkola
  • 20 g reszelt parmezán

Elkészítése:

Először elkészítjük a pizza alapját, ami igazából tészta helyett itt egy nagy, lapos húspogácsa lesz. Ehhez egy tálban összekeverjük a darált húst a fűszerekkel és a tojásokkal. Mikor összeállt, egy nagy korongot formálunk belőle és a korong mindkét oldalát kevés olajon jól átsütjük egy serpenyőben. Ha ez elkészült, egy tányéron félretesszük.

A következő réteg a gombaszósz. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra felkockázzuk, megsózzuk, megborsozzuk, hozzáadjuk az aprított gombaszeleteket és kevés olajon megdinszteljük. Ezután hozzáadjuk a majonézt, a mustárt és a leveskockát. Ha le akar égni, adhatunk hozzá egy kevés vizet.

A tejet és a lisztet egy külön edényben csomómentesre keverjük, beleöntjük a gombás krémbe, majd az egészet addig kevergetjük alacsony lángon, amíg puding állagú szószt nem kapunk. A végén hozzákeverjük a tejfölt. Ez a szósz kerül a húspogácsa tetejére.

Ezután már csak a maradék feltétet kell a pizzánkra rétegezni és készen is áll a tálalásra. Én a hozzávalókban leírt sorrendben szoktam rétegezni. A feltéteket mindenki ízlés szerint variálhatja.