Hozzávalók:
Pizza alap:
Gombaszósz:
Feltét:
Elkészítése:
Először elkészítjük a pizza alapját, ami igazából tészta helyett itt egy nagy, lapos húspogácsa lesz. Ehhez egy tálban összekeverjük a darált húst a fűszerekkel és a tojásokkal. Mikor összeállt, egy nagy korongot formálunk belőle és a korong mindkét oldalát kevés olajon jól átsütjük egy serpenyőben. Ha ez elkészült, egy tányéron félretesszük.
A következő réteg a gombaszósz. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra felkockázzuk, megsózzuk, megborsozzuk, hozzáadjuk az aprított gombaszeleteket és kevés olajon megdinszteljük. Ezután hozzáadjuk a majonézt, a mustárt és a leveskockát. Ha le akar égni, adhatunk hozzá egy kevés vizet.
A tejet és a lisztet egy külön edényben csomómentesre keverjük, beleöntjük a gombás krémbe, majd az egészet addig kevergetjük alacsony lángon, amíg puding állagú szószt nem kapunk. A végén hozzákeverjük a tejfölt. Ez a szósz kerül a húspogácsa tetejére.
Ezután már csak a maradék feltétet kell a pizzánkra rétegezni és készen is áll a tálalásra. Én a hozzávalókban leírt sorrendben szoktam rétegezni. A feltéteket mindenki ízlés szerint variálhatja.