Töltött hús bundában a sütőből

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéskaraj
  • 25 dkg sonka vagy bacon
  • 30 dkg sajt

Panírhoz:

  • Liszt
  • 4 db tojás
  • Zsemlemorzsa

Elkészítése:

A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk, besózzuk. A hús egyik felébe sonkát és kockára vágott sajtot teszünk, majd ráhajtjuk a másik felét, de ügyeljünk, hogy ne lógjon ki a töltelék és így kipanírozzuk.

Sütőpapíros tepsibe helyezzünk, mindkét oldalára csepegtetünk pár csepp olajat. 180 fokon 40 percig sütjük, de félidőnél megfordítjuk.

Ha elkészült reszelt sajttal szórjuk és sült krumplival, vagy krumplipürével tálaljuk.