Mascarponés lazacsaláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 25 dkg mascarpone
  • 15 dkg skót füstölt lazacfilé
  • 1 csokor metélőhagyma
  • csipet őrölt bors
  • 1 evőkanál olíva olaj
  • egy bagett a tálaláshoz

Elkészítése:

A lazacot bekenjük olíva olajjal, betoljuk a 170 fokra előmelegített sütőbe kb 10 percre.

Amíg a hal sül elkészítjük a krémet. A metélő hagymát felaprítjuk és belekeverjük a mascarponéba.

A haltat, ha megsült villával apró darabokra szedjük, hűlni hagyjuk, végezetül belefogatjuk a metélő hagymás mascarponéba.
Pirított bagettel kínáljuk.

Tipp:

Sót nem tettem bele, mert a füstölt lazac elég sós.