Meggylekváros lúdlábszelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Kakaós piskótához:

  • 6 tojás
  • 4 ek liszt
  • 2 ek kakaópor
  • 6 ek cukor
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 5 dkg pörkölt mogyoró

Krémhez:

  • 1 csomag csokoládé ízű pudingpor
  • fél l tej
  • cukor
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • meggylekvár

A tetejére:

  • olvasztott csoki

Elkészítése:

A megszokott módon piskótát készítünk, közepes méretű tepsiben 180 fokon. Ha kihűlt ketté szeljük.

A pudingot megfőzzük, majd kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük és hozzáadjuk a kihűlt pudinghoz.

Összeállítás:

Az egyik piskótát megkenjük a krém háromnegyedével, kenünk rá egy vékony réteg meggylekvárt, majd megkenjük vékonyan krémmel és ráborítjuk a piskótát.

Rákenjük a maradék krémet, és hűtőszekrényben dermesztjük. Tetejére olvasztott csokoládét kenünk.