Diólikőr

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
10 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 20 zöld dió
  • 600 ml vodka
  • 4 szegfűszeg
  • 5 szegfűbors
  • egész fahéj (kb 5 cm hosszú)
  • citromhéj
  • vanília rúd (kb 5 cm hosszú)
  • 300 g kristálycukor

Elkészítése:

A puha, zöld diót megmossuk, karikákra vagy negyedekre vágjuk és egy nagyobb (jól záródó) üvegbe rakjuk. Ráöntjük a vodkát, hozzáadjuk a cukrot, egész fahéjat, vanília rudat felhasítva, vékony citromhéjat (a fehér rész nélkül), szegfűszeget, szegfűborsot kicsit megtörve. Lezárjuk és hetente egyszer felrázzuk! Karácsonykor leszűrjük és megisszuk.

A likőr később jóval sötétebb színűvé válik, de nem kell megijedni, ez természetes folyamat!

Tipp: