Mézes krémes

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 5 dkg margarin
  • 15 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 4 evőkanál tej
  • 6 dkg méz
  • 40 dkg liszt
  • 1 kk szódabikarbóna

A krémhez:

  • 3 dl tej
  • 6 dkg búzadara
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg cukor

A csoki mázhoz:

  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 3 ek kakaópor
  • 3 ek víz

Elkészítése:

A tészta elkészítése:

A margarint, a cukrot, a tojást, a tejet és a mézet gőz felett összefőzzük, majd hűlni hagyjuk. Amikor langyosra hűlt, hozzákeverjük a lisztet és a szódabikarbónát. Gombóccá gyúrjuk és fél óráig állni hagyjuk.

Amíg a tészta pihen, előkészítjük a krémet.

Ha kész a krém a tésztából 4 gombócot csinálunk, egyenként kinyújtjuk és 4 lapot sütünk belőle 180 fokos sütőben. Körülbelül 8 perc alatt sül meg, figyelni kell rá, mert hamar megbarnul.

A krém elkészítése:

A tejből és a búzadarából sűrű grízt főzünk, majd hagyjuk hűlni. Kikeverjük a margarint a cukorral, majd amikor már habos hozzáadjuk a kihűlt grízt és tovább keverjük.

Összeállítás:

Ha kihűltek a lapok, az első lapot megkenjük baracklekvárral, majd a krém egyharmadával. Erre a jön a második lap, a lekvár és a krém. A legfelső lapra csokimáz kerül.

A csokimáz elkészítése:

Egy lábosban összefőzzük a vajat, a porcukrot és a kakaóport, majd óvatosan a süti tetejére kenjük. Lefóliázzuk és betesszük a hűtőbe. Másnapra megpuhul.

Tipp:

Aki nem szereti a csokimázat az porcukorral megszórva is tálalhatja.

Ha nincs kedvem csokimázat főzni akkor összetörök egy tábla étcsokit, rácsorgatok 1 ek mézet és egy kevés víz hozzáadásával felolvasztom.