Hozzávalók:
A krémhez:
A csoki mázhoz:
Elkészítése:
A margarint, a cukrot, a tojást, a tejet és a mézet gőz felett összefőzzük, majd hűlni hagyjuk. Amikor langyosra hűlt, hozzákeverjük a lisztet és a szódabikarbónát. Gombóccá gyúrjuk és fél óráig állni hagyjuk.
Amíg a tészta pihen, előkészítjük a krémet.
Ha kész a krém a tésztából 4 gombócot csinálunk, egyenként kinyújtjuk és 4 lapot sütünk belőle 180 fokos sütőben. Körülbelül 8 perc alatt sül meg, figyelni kell rá, mert hamar megbarnul.
A tejből és a búzadarából sűrű grízt főzünk, majd hagyjuk hűlni. Kikeverjük a margarint a cukorral, majd amikor már habos hozzáadjuk a kihűlt grízt és tovább keverjük.
Ha kihűltek a lapok, az első lapot megkenjük baracklekvárral, majd a krém egyharmadával. Erre a jön a második lap, a lekvár és a krém. A legfelső lapra csokimáz kerül.
Egy lábosban összefőzzük a vajat, a porcukrot és a kakaóport, majd óvatosan a süti tetejére kenjük. Lefóliázzuk és betesszük a hűtőbe. Másnapra megpuhul.
Aki nem szereti a csokimázat az porcukorral megszórva is tálalhatja.
Ha nincs kedvem csokimázat főzni akkor összetörök egy tábla étcsokit, rácsorgatok 1 ek mézet és egy kevés víz hozzáadásával felolvasztom.