Aszaltszilvás pulykakuglóf

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 80 dkg pulykamellfilé
  • 30 dkg szeletelt bacon
  • 25 dkg füstölt sajt
  • 3 db tojás
  • 1 púpos evőkanál grill fűszerkeverék (magyaros, flekken, szárnyas stb.)
  • 6 evőkanál tejföl
  • 4 evőkanál liszt
  • 1 kávéskanál só
  • 1 kávéskanál bors
  • 1 nagy csokor petrezselyemzöld
  • 20 dkg aszalt szilva

Elkészítése:

A húst apró kockákra daraboljuk, megszórjuk a fűszerkeverékkel, jól elkeverjük és félretesszük.

A petrezselyemzöldet felaprítjuk, a sajtot lereszeljük. A tojásokat beleütjük egy tálba, hozzáadjuk a tejfölt, a lisztet, a petrezselyemzöldet, nagyjából 15 dkg reszelt sajtot, a sót és a borsot, jól összekeverjük. Belevegyítjük a feldarabolt, fűszerezett pulykahúst is

A sütőt bekapcsoljuk 170 fokra. Egy sütőformát (26 cm-es csatos kuglófforma vagy lehet őzgerincforma is) kibélelünk sütőpapírral, amit egy kicsit nagyobbra szabunk, mint a forma mérete. Egyenletesen kirakjuk baconszeletekkel, úgy, hogy mindkét oldalról majd a masszára lehessen hajtani.

A húsos töltelék felét ráöntjük, egyenletesen eloszlatjuk. Kirakjuk az aszalt szilvával, majd a massza másik felét is rásimítjuk. A túllógó baconszeletekkel befedjük, ráhajtjuk a sütőpapírt és a sütőbe toljuk.

Fél óra sütés után kivesszük, a tetejét megkenjük 1 evőkanál tejföllel, megszórjuk a maradék sajttal és most már lefedés nélkül sütjük 20-30 percet. Ezután a formából átfordítjuk egy tepsire és addig sütjük (10-15 perc), amíg a másik fele is szép piros színt nem kap.

Érdemes legalább fél órán át hűlni hagyni, mert sokkal szebben szeletelhető.