Hozzávalók:
Elkészítése:
A húst apró kockákra daraboljuk, megszórjuk a fűszerkeverékkel, jól elkeverjük és félretesszük.
A petrezselyemzöldet felaprítjuk, a sajtot lereszeljük. A tojásokat beleütjük egy tálba, hozzáadjuk a tejfölt, a lisztet, a petrezselyemzöldet, nagyjából 15 dkg reszelt sajtot, a sót és a borsot, jól összekeverjük. Belevegyítjük a feldarabolt, fűszerezett pulykahúst is
A sütőt bekapcsoljuk 170 fokra. Egy sütőformát (26 cm-es csatos kuglófforma vagy lehet őzgerincforma is) kibélelünk sütőpapírral, amit egy kicsit nagyobbra szabunk, mint a forma mérete. Egyenletesen kirakjuk baconszeletekkel, úgy, hogy mindkét oldalról majd a masszára lehessen hajtani.
A húsos töltelék felét ráöntjük, egyenletesen eloszlatjuk. Kirakjuk az aszalt szilvával, majd a massza másik felét is rásimítjuk. A túllógó baconszeletekkel befedjük, ráhajtjuk a sütőpapírt és a sütőbe toljuk.
Fél óra sütés után kivesszük, a tetejét megkenjük 1 evőkanál tejföllel, megszórjuk a maradék sajttal és most már lefedés nélkül sütjük 20-30 percet. Ezután a formából átfordítjuk egy tepsire és addig sütjük (10-15 perc), amíg a másik fele is szép piros színt nem kap.
Érdemes legalább fél órán át hűlni hagyni, mert sokkal szebben szeletelhető.