Kolbászos-paradicsomos tésztasaláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 pár debreceni vagy ízlés szerinti kolbász
  • 30 dkg tészta
  • 10 dkg sajt
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 chili paprika
  • 1 tk köménymag
  • 2 tk dijoni magos mustár
  • 2 dl főzőtejszín
  • kakukkfű
  • szerecsendió
  • friss bazsalikom
  • paradicsom

Elkészítése:

A kolbászt karikázzuk fel, a fokhagymát vágjuk fel apróra, a sajtot reszeljük le, a paradicsomot pedig ízlés szerint szeleteljük fel.

Egy serpenyőbea pirítsuk meg a kolbászkarikákat, majd adjuk hozzá a köménymagot, a vékonyan felszeletel chilit és az apróra vágott fokhagymát. Keverjük alaposan össze és pirítsuk együtt még pár percig.

Ezután ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg a fűszerekkel, majd adjuk hozzá a mustárt és a tejszínt. Keverjük össze, és addig főzzük hogy kissé besűrűsödjön a szaft. Ekkor adjuk hozzá a reszelt sajtot, és a frissen szedett, apróra vágott bazsalikomot. Pár perc alatt forraljuk össze, majd adjuk hozzá a felszeletelt paradicsomot. Keverjük óvatosan össze, majd 1-2 perc után zárjuk el a gázt, és fedjük le a serpenyő tetejét, hogy a paradicsom kellően megpuhuljon, de ne essen szét.

Közben enyhén sós vízben főzzük ki a tésztát, majd szűrjük le. Ezután öntsük hozzá a kolbászos-tejszínes-paradicsomos szószhoz, és óvatosan forgassuk össze.

Az elkészült tésztasalátát melegen tálaljuk. Tálaláskor a tányérokba szedett tésztát ízlés szerint még reszelt sajttal is megszórhatjuk.