Hozzávalók:
A majonézhez:
vagy házilag:
A tésztához:
Elkészítése:
Vizet teszek fel forrni a tésztának. A sütőt előmelegítem 180°C-200°C-ra.
A majonézhez a tojásokat szétválasztom és egy teljesen száraz, gömbölyű aljú edénybe teszem a sárgáját. Hozzáadok 2 teáskanál cukrot, ugyanennyi citromlevet, 1 teáskanál sót, 1 diónyi mustárt, ami lehet Dijoni is és egy kevés olajat. A legnagyobb fokozatán a mixernek, elkezdem felverni és folyamatosan öntöm hozzá az olajat. Nem kell megijedni, a majonéz annyira nem kényes, mint amennyire mindenki fél tőle. Nem kell órákig csepegtetni, nyugodtan öntsük hozzá közepes sugárban, de azért figyeljünk oda, hogy az összes mennyiségben elkeveredjen. Adagoljunk hozzá 3-4 dl olajat, amikor kész, ízesítsük erősebben, kerüljön bele elég citrom, őrölt bors ( én színeset használok), cukor, mustár és só. Ha elég intenzívnek találjuk, mehet hozzá a doboz tejföl, a 2 lecsöpögtetett doboz kukorica.
Ha nem sok a leve, nyugodtan öntsük hozzá, a tészta fel fogja szívni. A kukoricás majonéz legyen jó intenzív ízű. Természetesen, ha a majonéz nem házi, akkor is isteni lesz, de én még így is utóízesítem mindig.
A sonkát nagy lyukú reszelőn lereszelem egy edénybe és a sajtot is külön. A gombát lecsepegtetem és amíg a tészta készre nem fő ( kb. 10-15 perc), addig a bacont csíkokra vágom és kipirítom száraz serpenyőben.
A kész tésztát szűrőben átmosom, lecsepegtetem, egy tepsit kiolajozok. Első rétegként kerüljön bele a tészta, rá oszlassunk el a majonézes kukoricából, mehet rá a reszelt sonka, majd ismét tészta, kukorica, sonka és így tovább. Az utolsó réteg az már csak tészta, rá megy a gomba, a reszelt sajt és a kipirított bacon a zsírjával együtt.
Fél órát sütöm a 180°C-os sütőben, majd átkapcsolom grillre és aranybarnára pirítom a tetejét.
A majonéz lehet házi, illetve bolti is. Az íze természetesen itt is attól függ, a szakácsnak milyen a szájíze.:) A tészta elég sok ízt felszív, így nyugodtan lehet erősebb a majonéz. Sonka helyett használható jó minőségű párizsi, megmaradt főtt hús, grillcsirke, bármilyen már kész hústermék. Baconből ha több van, az csak jobbá teszi.:) Az eredeti recept a páromé, miután én becsatlakoztam mellé, azután kezdtük el kicsit megbonyolítani.:)