Kukoricás tészta – szerelemgyerek

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A majonézhez:

  • 1 nagy jó minőségű majonéz (420g)

vagy házilag:

  • 3 tojássárgája
  • Olaj
  • Cukor
  • Mustár
  • Citromlé
  • Őrölt bors

A tésztához:

  • 1 csomag makaróni tészta
  • Nagy dobozos tejföl (350-375 g)
  • 2 doboz édes kukorica
  • 40 dkg sonka (gép, csirkemell, pulyka, mindegy)
  • 1 doboz vagy üveg szeletelt gomba
  • 20 dkg Trappista sajt
  • 3-4 szelet Bacon szalonna

Elkészítése:

Vizet teszek fel forrni a tésztának. A sütőt előmelegítem 180°C-200°C-ra.

A majonézhez a tojásokat szétválasztom és egy teljesen száraz, gömbölyű aljú edénybe teszem a sárgáját. Hozzáadok 2 teáskanál cukrot, ugyanennyi citromlevet, 1 teáskanál sót, 1 diónyi mustárt, ami lehet Dijoni is és egy kevés olajat. A legnagyobb fokozatán a mixernek, elkezdem felverni és folyamatosan öntöm hozzá az olajat. Nem kell megijedni, a majonéz annyira nem kényes, mint amennyire mindenki fél tőle. Nem kell órákig csepegtetni, nyugodtan öntsük hozzá közepes sugárban, de azért figyeljünk oda, hogy az összes mennyiségben elkeveredjen. Adagoljunk hozzá 3-4 dl olajat, amikor kész, ízesítsük erősebben, kerüljön bele elég citrom, őrölt bors ( én színeset használok), cukor, mustár és só. Ha elég intenzívnek találjuk, mehet hozzá a doboz tejföl, a 2 lecsöpögtetett doboz kukorica.

Ha nem sok a leve, nyugodtan öntsük hozzá, a tészta fel fogja szívni. A kukoricás majonéz legyen jó intenzív ízű. Természetesen, ha a majonéz nem házi, akkor is isteni lesz, de én még így is utóízesítem mindig.

A sonkát nagy lyukú reszelőn lereszelem egy edénybe és a sajtot is külön. A gombát lecsepegtetem és amíg a tészta készre nem fő ( kb. 10-15 perc), addig a bacont csíkokra vágom és kipirítom száraz serpenyőben.

A kész tésztát szűrőben átmosom, lecsepegtetem, egy tepsit kiolajozok. Első rétegként kerüljön bele a tészta, rá oszlassunk el a majonézes kukoricából, mehet rá a reszelt sonka, majd ismét tészta, kukorica, sonka és így tovább. Az utolsó réteg az már csak tészta, rá megy a gomba, a reszelt sajt és a kipirított bacon a zsírjával együtt.

Fél órát sütöm a 180°C-os sütőben, majd átkapcsolom grillre és aranybarnára pirítom a tetejét.

Tipp:

A majonéz lehet házi, illetve bolti is. Az íze természetesen itt is attól függ, a szakácsnak milyen a szájíze.:) A tészta elég sok ízt felszív, így nyugodtan lehet erősebb a majonéz. Sonka helyett használható jó minőségű párizsi, megmaradt főtt hús, grillcsirke, bármilyen már kész hústermék. Baconből ha több van, az csak jobbá teszi.:) Az eredeti recept a páromé, miután én becsatlakoztam mellé, azután kezdtük el kicsit megbonyolítani.:)