Kijevi csirkegolyók

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg darált csirkemell
  • 5 dkg liszt
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 2 tojás
  • só , bors

A töltelékhez:

  • 25 dkg trappista
  • 5 dkg vaj
  • 1 tojássárgája
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld

Elkészítése:

A darált húst sóval, borssal tojással összegyúrjuk. A töltelékhez a reszelt sajtot a vajjal, a tojás sárgával a zúzott fokhagymával az apróra vágott petrezselyem és a sóval összegyúrjuk.

A húsból és a sajtból is kb. 25-30 db gombócot formázunk, a húsgolyókat ellapítjuk és mindegyik közepébe belehelyezzük a sajtgolyót, ezután kb. 4 cm átmérőjű golyókat formázunk belőle. Ezután a klasszikus módon : (liszt tojás, zsemlemorzsa) panírozzuk.

Mélyebb teflonserpenyőben felhevítjük az olajat majd kisütjük a golyókat. Még melegen salátával rizzsel vagy burgonyával tálaljuk.