Gombás töltött csirkecomb

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 6 csirkecomb
  • 1 üveg gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 10 dkg füstölt tarja
  • friss petrezselyemzöld
  • 6 szelet bacon
  • sült csirke fűszerkeverék
  • bors

Elkészítése:

A csirkecombokat kicsontozzuk, de a bőrét rajta hagyjuk. Befűszerezzük a fűszerkeverékkel.

A hagymát apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a kis kockára vágott füstölt tarját, majd a gombát. Összesütjük, sózzuk, borsozzuk és a végén megszórjuk friss pertezselyemmel.

A csirkecombokat egyenként megtöltjük a gombás raguval. Amikor megtöltöttük, feltekerjük és a baconnel körbetekerjük és ez segít majd, hogy a sütésnél ne essen szét a hús.

Előmelegített sütőben először fólia alatt 40 percig sütjük, majd fólia nélkül további 10 percig.