Házi füstölt kolbász

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
240 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:

  • 10 kg vegyes sertés hús (arány 7 kiló sovány és 3 kg zsíros hús)
  • 20 dkg édes darált piros paprika
  • 10 dkg csípős darált paprika
  • 10 dkg préselt fokhagyma
  • 20 dkg só
  • 3 zacskó őrölt kömény (1 zacskó 40 g)
  • 20-25 méter sertés bél

Elkészítése:

A húst ledaráljuk s az összes hozzávalóval jól átdolgozzuk, átgyúrjuk majd megtöltjük a sertés bélbe, egy éjszaka hagyjuk rudakon kilógni majd mehet a füstre. Vékony bélben 2-3 napig szoktuk füstölni.

Tipp:

Ez a mennyiség 10 kilóra van, ha több húsból készítjük arányban emeljük a mennyiséget. A képen látható mennyiség 138 kiló volt. Mások szerint nagyon finom a kolbász az ízesítésem szerint de a családom is imádja, évek óta én vagyok a kolbász „ízesitő“.

Szeretek sütni, főzni és kolbászt is tölteni