Almás-burgonyás káposztán sült tarja

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 6-8 szelet sertéstarja
  • só, bors, vegeta
  • fűszerek ízlés szerint
  • 1/2 kg savanyú/ savanya káposzta
  • 4 dl tejföl
  • 2-3 gerezd zúzott fokhagyma
  • kb.
  •  1 dl étolaj
  • 2 db ízletes, savanykás alma
  • 4-5 szem közepes burgonya

Elkészítése:
A csontos tarja szeleteket, kicsit kiklopfoljuk, ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal. Az apró savanyú káposztát kicsit kimossuk, kinyomkodjuk, még apróbbra szeleteljük. Egy nagy pohár tejfölbe zúzott fokhagymát, vegetát és fél dl étolajat elkeverünk. Az apróra vágott káposztát egy nagy tálba tesszük, a tejfölös masszával leöntjük, alaposan összekeverjük. Reszelünk 2 db ízletes almát és kockázunk hozzá 4-5 szem megpucolt burgonyát és az egészet alaposan összekeverjük. Ezt az egyveleget egy zsiradékkal kikent tepsi aljába terítjük, rárendezzük a tarja szeleteket, alufóliával lefedjük és puhára sütjük, 200 fokon kb 30percig. Tálalás előtt alufólia nélkül 10-15 percig sütjük. Ehhez nem kell semmilyen köret.