Sonkás alagút

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 6 szelet gépsonka
  • 2 csemege uborka
  • 10 főtt tojás
  • 10 dkg párizsi
  • 2 dl tejföl
  • 1 kis tubus majonéz
  • 1 dl víz
  • 1 ek zselatin
  • 1 leveskocka

Elkészítése:

4 apróra vágott főtt tojást, az uborkát, párizsit a tejföllel és a majonézzel összekeverjük.

A leveskockát a zselatint 1 dl vízzel addig melegítjük, amíg a zseltain felolvad és forrón hozzákeverjük az egész masszához.

Az őzgerinc formát fóliával, 4 szelet sonkával kibéleljük, ráöntjük a massza felét, közepébe sorba rakjuk a főtt tojásokat, a tetejére öntjük a massza másik felét. Ezután befedjük a maradék sonkával. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Tipp:

Hús mellé vagy önálló ételként is fogyasztható. Gyorsan kész van és nagyon mutatós.