A legpuhább linzer

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tojássárgája
  • 1 csomag vaniliás cukor
  • fél citrom reszelt héja
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 üveg baracklekvár

Elkészítése:

A száraz hozzávalókat: liszt, porcukor, vaníliás cukor, sütőpor, citrom reszelt héja, összekeverjük, majd összemorzsoljuk a margarinnal.

Ezután hozzáadjuk a tojás sárgáját és ezzel jól összedolgozzuk. A kapott cipót fóliába csomagoljuk és hűtőben 1 órát pihentetjük (nagyon fontos!!).

A tésztát fél cm vékonyra nyújtjuk lisztezett deszkán.

Linzerkiszúróval formára szaggatjuk, majd sütőpapírral ellátott tepsire sorakoztatjuk.

Előmelegített sütőben közepes hőfokon kb 10 percig sütjük. Lekvárral összetapasztjuk őket.

A legvégén vaníliás porcukorral megszórjuk a tetejüket.

Tipp:

Sütés után fémdobozban tárolva vagy folpackal letakarva, másnapra tökéletesen megpuhul.