Császárné pogácsája

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 50 dkg főtt burgonya
  • 50 dkg darált hús
  • 5 dkg császárszalonna
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 közepes méretű ecetes uborka
  • 2 tojás
  • 1 dl tej
  • 4-5 ek liszt
  • Só, bors

Elkészítése:

A darált húst, a meghámozott főtt burgonyát, a megtisztított vöröshagymát, az uborkát és a császárszalonnát összedolgozom.

Az egészet összekeverem a tejjel, a felvert tojással és a fűszerekkel.

Annyi lisztet keverek hozzá, hogy a massza formázható legyen. A masszából nedves kézzel pogácsákat formázok és lisztbe megmártva, kiolajozott tepsibe rakom.

Tetejét is megkenem olajjal és előmelegített sütőbe mindkét oldalát megsütöm. Bármilyen saláta illik hozzá.