Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A tojás sárgákat a vízzel és a cukorral sűrű krémmé habosítjuk. Megolvasztjuk a margarint és a masszához csorgatjuk. A tojásfehérjét kemény habbá felverjük és a masszához adjuk. A lisztet, a keményítőt és a kakaót összekeverjük, ezután a tojásos habra szórjuk, majd lassan belekeverjük. A tésztát sütőpapírral bélelt, 24 vagy 26 cm-es formába töltjük és előmelegített sütőben, 200 fokon kb 30 percig sütjük, majd kihűtjük.
A meggybefőttet leszűrjük, a levét felfogjuk és 16 szem meggyet félreteszünk. 2,5 dl meggylevet kimérünk, 2 evőkanálnyi levet összekeverünk a keményítővel, majd a maradék meggylevet felforraljuk. Ezután a keményítővel elkevert masszát hozzákeverjük a meggyléhez és újból felforraljuk, majd hozzáadjuk a lecsepegtetett meggyet és kihűtjük.
A piskótát három lapba vágjuk, a lapokat meggylével meglocsoljuk. A tortaformát előkészítjük és beletesszük az első lapot. A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük.
Az elkészített meggyes massza felét és a felvert tejszín harmadát az első lapra kenjük, majd ráhelyezzük a második lapot. A massza másik felét, majd a tejszín 2. harmadát rákenjük és a harmadik lappal befedjük. Hűtőbe tesszük és lehűtjük.
A maradék tejszínhabot nyomózsákba téve díszítjük a tortát, csillagcsővel rózsaformákat nyomunk körben a szélére, ráhelyezzük a félre tett meggyeket, majd reszelt csokival vagy kakaóval megszórjuk.