Almadarabos-banános muffin

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
7 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb banán
  • 1 nagyobb alma
  • 15 ek liszt
  • 1 tasak sütőpor
  • 12,5 dkg margarin
  • 11 ek cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 tojás
  • 2,5 dl tej
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 2-3 dkg margarin a forma kikenéséhez

Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük. A muffin sütő formát kikenjük vékonyan margarinnal. A lisztet egy tálkába kanalazzuk és elkeverjük benne a sütőport. Egy másik edénykében a banánt egy villával összetörjük.

Egy harmadik tálba megolvasztjuk a margarint, amit a cukorral, vaníliás cukorral és a tojással habosra keverünk. Hozzáadjuk a banánpépet, a fahéjat. Az almát megmossuk, meghámozzuk, magházát kiemeljük, majd a gyümölcshúst apró darabokra vágjuk, és a masszába szórjuk.

Végül a sütőporos liszttel összeforgatjuk, a tejet fokozatosan adagolva sűrű masszává keverjük. A tésztát egyenletesen elosztjuk a kikent formákban. 170 fokos sütőbe tesszük, ahol 30 perc alatt alul-felül sütéssel megsütjük.

Tűpróbával ellenőrizzük. A formában hagyjuk kihűlni. Porcukorral finoman meghintve kínáljuk.