Hozzávalók:
Tészta:
Csavart tésztához:
Töltelék:
Csavart tészta tölteléke:
Díszítés:
Elkészítése:
A csavart tésztát mielőtt sütnénk a tortát, előtte nap elkészítem: a tojásokat ketté választom. Elkezdem felverni a fehérjét majd, mikor félig megkeményedett hozzáadom a sárgákat, aztán a cukrot. Mikor jól megkeményedett, fakanállal belekeverem a sütőporos lisztet.
Kivajazott, kilisztezett normál méretű tepsibe öntöm és megsütöm.
Közben megfőzöm a pudingot a tejben a cukorral.
Mikor megsült a tészta, kiveszem és vízszintesen elfelezem. két kis kockát kapok. A tésztákra rákenem a csokis tölteléket, majd szoronsan feltekerem. Ezután egy kis lábosba beleteszem a tekercseket, úgy hogy érjék egymást a szárak és kis félhold alakúak legyenek. 1 éjszakára hűtőbe teszem.
Másnap elkészítem a 2 barna tésztát, 3-3 tojásból sütök, 2 db 24 cm-es átmérőjű barna piskótát.
Elkészítem a túrókrémet: a tejszínt elkezdem felverni a habfixálóval és a citrom héjával, majd amikor már kemény, hozzákeverem a túrót.
Mikor megsültek a lapok, a túrókrémből kenek egy keveset az alsó lapra, aztán a széle mentén lefektetem a két tekercset, megtöltöm túrókrémmel, ráteszem a másik piskótát, ezután a külsejét körbekenem túrókrémmel és bevonom tejszínhabbal. Ízlés szerint díszítem.