Csavart túrós torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
360 perc
Mennyiség:
15 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:
Tészta:

  • 6 tojás
  • 6 ek liszt
  • 6 ek cukor
  • 1 cs sütőpor
  • 6 ek kakaópor

Csavart tésztához:

  • 4 tojás
  • 4 ek liszt
  • 4 ek cukor
  • fél cs sütőpor

Töltelék:

  • 1 kg túró
  • fél liter habtejszín
  • ízlés szerint citrom reszelt héja
  • 2 cs habfixáló

Csavart tészta tölteléke:

  • 1 cs csokoládé ízű pudingpor
  • 8-10 dkg cukor
  • 5 dl tej

Díszítés:

  • fél liter habtejszín

Elkészítése:

A csavart tésztát mielőtt sütnénk a tortát, előtte nap elkészítem: a tojásokat ketté választom. Elkezdem felverni a fehérjét majd, mikor félig megkeményedett hozzáadom a sárgákat, aztán a cukrot. Mikor jól megkeményedett, fakanállal belekeverem a sütőporos lisztet.

Kivajazott, kilisztezett normál méretű tepsibe öntöm és megsütöm.

Közben megfőzöm a pudingot a tejben a cukorral.

Mikor megsült a tészta, kiveszem és vízszintesen elfelezem. két kis kockát kapok. A tésztákra rákenem a csokis tölteléket, majd szoronsan feltekerem. Ezután egy kis lábosba beleteszem a tekercseket, úgy hogy érjék egymást a szárak és kis félhold alakúak legyenek. 1 éjszakára hűtőbe teszem.

Másnap elkészítem a 2 barna tésztát, 3-3 tojásból sütök, 2 db 24 cm-es átmérőjű barna piskótát.

Elkészítem a túrókrémet: a tejszínt elkezdem felverni a habfixálóval és a citrom héjával, majd amikor már kemény, hozzákeverem a túrót.

Mikor megsültek a lapok, a túrókrémből kenek egy keveset az alsó lapra, aztán a széle mentén lefektetem a két tekercset, megtöltöm túrókrémmel, ráteszem a másik piskótát, ezután a külsejét körbekenem túrókrémmel és bevonom tejszínhabbal. Ízlés szerint díszítem.