Tejfölös sertéskaraj

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 8 szelet csont nélküli sertéskaraj
  • 5 evőkanál tejföl
  • 15 dkg sajt
  • 1 evőkanál liszt
  • 4 tojás
  • 1 csepp paprika krém
  • fokhagyma por, vagy krém
  • friss petrezselyem levél
  • olaj/zsír

Elkészítése:

Megtisztítjuk és kiklopfoljuk a húst. Ízlés szerint megszórjuk fűszerekkel. Csomómentesre keverjük a lisztet a tojással és 1 csipet sóval, majd átforgatjuk benne a húst.

Forró olajban megsütjük a hús szeleteket. Belekeverjük a tejfölbe a paprika krémet és fokhagymát. Amikor még meleg a hús, rákenjük a tejfölt és sajtot reszelünk rá.