Sonkatekercs

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 30 dkg gépsonka
  • 8 db főtt tojás
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 1 nagy tubus majonéz
  • 1 db főtt sárgarépa
  • 10 dkg párizsi
  • 2 marék főtt zöldborsó
  • 1 csomag zselatin
  • 1 húsleves kocka
  • 3 kisebb savanyú uborka
  • egy kevés kukorica

Elkészítése:

A répát, párizsit és az uborkát kockára vágjuk. Ezeket összekeverjük egy tálban és hozzádjuk a borsót. Hozzáadjuk a tejfölt és a majonézt. 1,5 dl vízben felfőzzük a húsleves kockát és belefőzzük a zselatint, majd ezt hozzáöntjük a masszához.

Egy őzgerinc formát kibélelünk sonka szeletekkel és beleöntjük a massza felét.

Erre tesszük az egész tojásokat, melyek végeit levágtuk. Erre rátesszük a maradék masszát. A tetejét is befedjük a sonka szeletekkel. Hűtőbe tesszük és ha megdermedt szeleteljük.

Tipp:

A főtt tojást tehetjük bele apró kockákra vágva is , úgy is nagyon mutatós.