Gesztenyés lúdláb torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tészta:

  • 2 tojás
  • 2 kanál cukor
  • 1 kanál liszt
  • 1 kanál kakaópor

Krém:

  • 1 cs csokis hidegen keverhető pudingpor
  • 6 dl habtejszín
  • 2 kanál rum
  • 250 g gesztenyemassza
  • 1 cs vaníliás cukor

Elkészítése:

A tojásokat a cukorral keményre verjük és hozzászitáljuk a kakaót és lisztet. Sütőpapírral bélelt, 20 cm-es tortakarikába töltjük és 160 fokon megsütjük.

A krém hozzávalóit kézimixerrel felverjük.

A piskótát tortakarikába rakjuk és megtöltjük a krémmel. Tortánkat hűtőbe tesszük pár órára, ha megkötött késsel körbevágjuk és kivesszük a karikából.

A kész tortát csokival leöntjük és a maradék krémmel, meggyszemekkel díszítjük.