Kefires kifli

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
Tészta:

  • 1 kg liszt
  • 1 dl olaj
  • 1 dl tej
  • 2 pohár kefir
  • 2 ek cukor
  • 5 dkg élesztő
  • 2 tojás
  • a tetejére sajt vagy szezámmag

Töltelék:

  • 25 dkg vaj
  • egy ek só

Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból, egy tojás kivételével kelt tésztát készítünk, melyet egy órán át pihentetünk. A megkelt tésztát nyolc egyenlő részre osztjuk, mindegyiket egyforma nagyságú, kör alakúra nyújtjuk ki. A vajat vagy margarint kikenjük a sóval. Ezzel kenjük meg a tészták tetejét, majd ezeket egyenlő cikkekre vágjuk és kifli alakúra tekerjük fel. A maradék tojást felverjük és mindegyik kiflit megkenjük vele. Kizsírozott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket. Tetejére szórhatunk sajtot vagy szezámmagot. Előmelegített sütőben, közepes lángon szép pirosra sütjük.