Csirkemáj karamellizált hagymával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 600 g csirkemáj
  • 3 vöröshagyma
  • 4 ek olívaolaj
  • 1⁄2 ek nádcukor
  • őrölt bors
  • petrezselyemzöld (díszítéshez)

Elkészítése:

A csirkemájat megmossuk, jól lecsepegtetjük és papírtörlővel leitatjuk a nedvességet.

A hagymát karikára vágjuk, és egy wokban 2 evőkanál olívaolajon a sóval, borssal és a cukorral közepes tűznél karamellizáljuk, kb.15 perc. Egy tálba borítjuk, melegen tartjuk.

A wokban a maradék 2 evőkanál olívaolajon erős tűzön a májat 2-3 perc alatt megsütjük. Sózzuk, borsozzuk, és ráborítjuk a karamelles hagymára. Tálalás előtt megszórhatjuk vágott petrezselyemzölddel.

Tipp:

Szeretjük a csirkemájat, ez az egyik kedvenc receptünk.