Bazsalikomos pestos tészta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 400 g tészta
  • Pesto alla Genovese (bazsalikomos pesto)
  • reszelt sajt

Elkészítése:

A tésztát sós vízben kifőzzük. Leszűrjük. Összekeverjük a pesto-val, reszelt sajttal tálaljuk.

Tipp:

Ha nincs otthon kész pesto, akkor bátran nekifoghatunk otthoni friss pesto gyártásának: A bazsalikomszárról 2-3 maroknyi levelet tépkedünk, megmossuk, megszárítjuk, a sóval és 6 gerezd fokhagymával, 3 dkg őrölt dióval (vagy fenyőmaggal) mozsárban krémesre törjük. Lassan adjuk hozzá az 1-2 dl olívaolajat és a 10 dkg frissen reszelt parmezánt, megborsozzuk, tálaljuk.