Mennyei szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

Tészta:

  • 500 g ananász konzerv levével együtt botmixerrel összeturmixolva
  • 200 g porcukor
  • 220 g liszt
  • 2 tk szódabikarbóna
  • 8 g sütőpor
  • 2 tojás

Krém:

  • 100 g natúr vajkrém
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 csomag vaníliás puding elkészítve kb 2 dl tejjel
  • 1 ek rum
  • ízlés szerint 3 ek porcukor (édes szájúaknak lehet több is)

Elkészítése:

Elsőnek a pudingot készítjük el. Kb 20 g pudingpor, 2 dl tej és egy evőkanál cukor az alap. Ha besűrűsödött, hagyd kihűlni.

A tésztához hozzávalóit robotgéppel sima tésztává keverjük, majd sütőpapírral bélelt magas falú tepsibe öntjük. Elég folyós lesz, kapcsos tortaforma szóba se jöhet! Az én tepsim mérete 30*20 cm-es. 180 fokra előmelegített sütőben sütjük kb 30 percet. A lényeg, hogy szépen felemelkedjen és átsüljön. Rugalmas, kicsit ragadós tésztát kapunk, ami a sütőből kivéve össze is fog esni, de ez nem baj.

A krém hozzávalóit összekeverjük, de a puding miatt sanszos, hogy csomós lesz. Ez ellen botmixerrel tehetünk. Én egy pici kemény habbá vert habtejszínnel kevertem el a kapott krémet, agyis forgattam össze a kettőt egészen pontosan (picit folyós lett, de egyébként stabilabbnak kellene lennie, csak a pudingpor volt más a megszokottnál és meglódult a kezem a tej mérésekor is).

Ezt a krémet tettem az előre, 15 négyzetre vágott tészta tetejére. Mindet megszórtam durvára vágott dióval és csokit reszeltem rá.