Hozzávalók:
Piskótához:
Krémhez:
Öntethez:
Elkészítése:
Elkészítjük a piskótát. A tojások fehérjét keményre verjük a csipet sóval, a sárgáját külön tálban a cukorral habosra, és a szárazanyagokat is összekeverjük (liszt,keményítő,sütőpor). A sárgájára ráöntjük a lisztes keveréket, tetejére a tojáshabot, majd fakanállal,széles-óramutató járásával megegyező köríves mozdulatokkal egyneművé dolgozzuk (így nem esik össze). Én 26 cm-es tortaformában szoktam sütni, előmelegített, kb. 190°-os sütőben (gáz), 10-15 percig.
Amíg sül a piskóta, elkészítjük a krémet. A tejet a pudingporral összefőzzük, a puha margarint a cukorral habosra keverjük, majd mikor kihűlt a puding, habverővel összekeverjük a kettőt. Aki szereti,az keverje bele az áztatott mazsolát, illetve ennek is jót tesz egy kevés rum/aroma.
Ezzel a krémmel töltjük a piskótát (én 3 részre szoktam vágni és így 2 rétegben osztom el a krémet,de kettévágva-1 réteg krémmel is ugyanolyan finom :) )
A száraz anyagokat kicsi vízzel simára keverjük a többi vizet melegen öntjük hozzá, majd kavargatva 5-10 percig főzzük. Ez nem lesz nagyon sűrű,csak öntet állagú. A cukor ízlés szerinti mennyiség.
Díszítés mindenképpen tejszínhabbal, de némi pirított dió vagy meggy sem rontja el. Jó étvágyat!
Ez hatalmas adag, egy egész vendégseregnek elég. Annyi adag lesz belőle, ahány részre vágod a sütit :) Lehet felezni a mennyiségeket, de mivel isteni finom, nálunk mindig elfogy :) illetve dobozba tálalva viszek 1-2 barátomnak- még nem utasítottak el vele :D Több napig fogyasztható.