Zöldséges sertésragu

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 30 dkg sertéscomb
  • 5 dkg kolozsvári szalonna
  • 20 dkg sárgarépa
  • 15 dkg zöldborsó
  • 10 dkg csiperkegomba
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 ek sűrített paradicsom
  • 2 tk fűszerpaprika
  • 1 ek napraforgó olaj
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint

Elkészítése:

Kevés olajon az apróra vágott szalonnát és vöröshagymát megpirítjuk. Hozzáadjuk a pirospaprikát, majd kevés vízzel felöntjük.

Ezután belerakjuk a csíkokra vágott húst. Beletesszük a paradicsompürét, sót, borsot adunk hozzá. Kb 1/4 óra főzés után belekeverjük a kockákra vágott sárgarépát, gombát és a borsót. Az egészet puhára főzzük.

Köretnek tarhonyát vagy rizst adhatunk mellé.