Hozzávalók:
Elkészítése:
A leveles tésztát felengedjük, közben a tömlős sajtokat is kivesszük a hűtőből, és egy tálba nyomjuk őket. Felkockázzuk a bacont/szalonnát, felaprítjuk az újhagymát, és a sajtkrémbe keverjük. (Ha a sajtkrém nehezen kezelhető, akkor rövid időre alacsony hőfokon betehetjük a mikróba is.)
A leveles tésztát kinyújtjuk, és az egyik szélére halmozzuk az arányosan elosztott sajtkrémes keveréket, majd feltekerjük, mint egy bejglit. Trapéz alakban felvágjuk a tésztahurkát.
A trapézokat a tepsibe tesszük sütőpapírra. Tetejüket megkenjük a felvert tojással, és megszórjuk a reszelt sajttal. Előmelegített, forró sütőben, kb. 20 perc alatt pirosra sütjük.
Egy kisebb társaságnak elég.. :)