Nutellás sajttorta pirított mogyoróval

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Kekszalap:

  • 25 dkg keksz összetörve (pl zabkeksz)
  •  10 dkg szobahőmérsékletű vaj
  • 2 evőkanál nutella (a krémhez megadott 40 dkg-ból kivéve)
  • 3 evőkanál pirított, összetört törökmogyoró

Krém:

  • 500 g sajtkrém vagy mascarpone
  • 40 dkg Nutella
  • 3 dl hideg, magas zsírtartalmú habtejszín
  • 10 dkg porcukor

A tetejére:

  • kb 5 dkg pirított, tört törökmogyoró

Elkészítése:

A kekszmorzsát és a pirított mogyorót egy tálban jól összekeverjük az olvasztott vajjal és a 2 evőkanál Nutellával. A keveréket belenyomkodjuk egy tortaformába.

Nekem sok esetben bevált, hogy a tortaformának csak a peremét egy tányérra vagy valamilyen süteményes tálra tettem, és ebbe tettem a torta keksz alapját. Így másnap már csak a peremet kell eltávolítani, és nem kell bajlódni a torta áthelyezésével. A kekszes alapot hűtőbe tesszük míg elkészítjük a krémet. A habtejszínt kemény habbá verjük.

A sajtkrémet/mascarponét, a cukrot és a Nutellát robotgéppel alaposan elkeverjük. Az így kapott krémet 2-3 részletben óvatosan a habtejszínhez keverjük. Rákenjük a krémet a kekszalapra, majd megszórjuk a pirított mogyoróval, és minimum 4 órára vagy akár 1 éjszakára hűtőbe tesszük.

Tipp:

Tortaforma mérete: 24 cm