Hozzávalók:
Elkészítése:
A csirkét megsózom és borsozom, majd egy serpenyőben olívaolajon barnára pirítom.
A csirkét kiveszem a serpenyőből, majd ugyanabban az olajban óvatosan megpirítom a fokhagymát is. Amikor a fokhagyma megpirult, ráöntöm az őrölt pirospaprikát, a paradicsomot, a paprikát és a hagymát, majd addig párolom az összetevőket, míg meg nem puhulnak.
Amint a zöldségek puhák, átöntöm őket egy bográcsba, koriandert, húslevest és sáfrányt adok hozzá és az egészet összeforralom. Amikor a húsleves felforrt, belekeverem a rizst és folyamatos kevergetés mellett készre főzöm. A főzés végére a rizsnek az egész levet fel kell szívnia. Ha a húsleves már felszívódott, de a rizs még kemény, akkor újabb adag levest, vagy vizet öntök a rizs alá.
Tálaláskor egy csirkehúst teszek a tányérra, rámerem az ízesített rizst és ízlés szerint megszórom a lecsepegtetett zöldborsóval.
Az Arroz con pollo szó szerinti fordítása csirke rizzsel, ezt a csirkehúsos főételt nagyon kedvelik Kubában, Panamában, Peruban, Puerto Ricoban és Costa Rican.