Kapros-juhtúrós göngyölt szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell felszeletelve
  • 30 dkg bacon
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • bors

A töltelékhez:

  • 40 dkg juhtúró
  • 2 db tejben áztatott zsemle
  • 1 tojás
  • bors
  • kapor
  • esetleg pici zsemlemorzsa
  • olívaolaj

Elkészítése:

A hússzeleteket klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.

Elkészítjük a tölteléket: a hozzávalókat összekeverjük, a sózással vigyázzunk, mert a juhtúró elég sós. A pácolt csirkemelleket a kiterített baconszeletekre helyezzük, majd ráhalmozunk a töltelékből, feltekerjük. Olívaolajjal kikent jénaiba sorban lerakjuk. Letakarjuk alufóliával, 30 percet sütjük előmelegített sütőben, majd levesszük a fóliát, és szépen megpirítjuk.

Bármilyen körettel tálalhatjuk.

Nagyon finom, érdemes kipróbálni.