Zöldséggel göngyölt sertéskaraj

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 szelet sertés karaj
  • 1 csomag bacon szalonna
  • 1 csomag apróra vágott fagyasztott zöldség
  • borsikafű
  • fokhagymapor
  • sertéshús fűszerkeverék
  • 4 ek olívaolaj

Elkészítése:

A zöldséget az olajon megpároljuk úgy, hogy még roppanós maradjon.Sóval, borsikafűvel fűszerezzük.

A húsokat vékonyra klopfoljuk, megszórjuk a fűszerkeverékkel, fokhagymaporral, sóval.

A szeletek közepére helyezünk 1 kanálnyi zöldséget és szorosan feltekerjük majd begöngyöljük a baconszalonnával.

A tekercseket egymás mellé letesszük egy hőálló tálba, és előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten, alufóliával lefedve addig sütjük, míg a hús megpuhul. A fóliát levéve szép pirosra sütjük a tetejét.

A megmaradt párolt zöldséggel tálaljuk.

Tipp:

A maradék zöldséget köretként adjuk hozzá.