Rácz ponty kicsit másképp

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 60-70 dkg krumpli
  • 6 szelet ponty
  • 2 db paprika,
  • 2 db paradicsom
  • 1 fej hagyma
  • 1 pohár tejföl
  • 1 pohár kefir vagy joghurt
  • kapor,só bors,kevés olaj

Elkészítése:
Először a krumplit héjastól sós vízben feltesszük főni,közben a halszeleteket sózzuk,borsozzuk,lisztbe forgatjuk és kevés olajos elősütjük. A megfőtt krumplit egy kiolajozott sütőedénybe kezdjük felkarikázni. Egy sor után meglocsoljuk egy kevés olajjal,rászórjuk a felszeletelt hagyma felét egy paprikát és egy paradicsomot is rászelünk,folytatjuk a következő sorral ugyanígy. A tetejére rakjuk az elősütött halakat,melyet leöntünk a tejföl,kefir , kapor keverékével és kb fél óra alatt készre sütjük. Nekünk bejön ez a lecsós,kapros keverék.