Hozzávalók:
Elkészítése:
Minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A sárgarépát, a petrezselymet karikára, a krumplit, a karalábét kockára, a vöröshagymát és a paprikát apró kockára vágjuk.
A vöröshagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, majd a zöldségeket hozzáadva (kivéve a krumplit) kicsit pirítjuk.
Felengedjük vízzel, ízesítjük a fűszerekkel és az apróra vágott paprikával.
Ha már majdnem puha minden zöldség, a krumplit is hozzáadjuk, és utóbbi puhaságáig főzzük.
Melegen kínáljuk.
Ízletes zöldségleves friss zöldborsóval, szeptemberben. Hihetetlen és mégis igaz. A héten kaptam Párom Anyukájától egy kevés csöves zöldborsót. Késői vetés, nem is termett túl sokat. Nagyon meglepődtem, de hamar készítettem belőle egy finom levest. Nem borsóleves, mert ahhoz túl kevés a borsó, de a kertben szedett friss zöldségekkel remek első fogása lett az ebédnek.
Természetesen konzerv vagy mirelit zöldségből is készíthető.