Hamis borjúvagdalt

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 70 dkg sertéshús
  • 1,5 dl főzőtejszín
  • fél citrom
  • só, bors
  • 1 tojás
  • liszt, zsemlemorzsa a bundához
  • olaj a sütéshez

Elkészítése: A húst megmossuk és legalább háromszor ledaráljuk. A ledarált húsra ráöntjük tejszínt, sózzuk, borsozzuk, majd legalább fél napig állni hagyjuk a hűtőben. A hideg húsmasszából tenyérnyi szeleteket formázunk, majd lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk.  Forró olajban 3-4 perc alatt pirosra sütjük. Még melegen meglocsoljuk a citrom levével.