Kakaós-vaníliás rolád

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Piskóta:

  • 8 tojás
  • 16 dkg porcukor
  • 16 dkg finom liszt
  • 4 dkg kakaópor
  • 8 g sütőpor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 4 ek víz
  • 4 ek olaj
  • csipetnyi só

Krém:

  • 1,5 csomag vaníliás pudingpor
  • 4,5 dl tej
  • 20 dkg vaj vagy margarin
  • 20 dkg cukor
  • 2 cs vaníliás cukor

Elkészítése:

A piskóta hozzávalóiból két lapot sütünk. 4 tojást szétválasztunk, majd a sárgákat kikeverjük 8 dkg cukorral, 2 ek vízzel és 2 ek olajjal. 8 dkg liszthez hozzákeverünk 4 g sütőport és 1 cs vaníliás cukrot, majd a sárgákhoz adjuk a lisztet és jól elkeverjük. A fehérjéket felverjük kemény habbá egy csipet sóval. A habot a lisztes masszához adjuk és óvatosan összeforgatjuk. Egy 30*40 cm-es tepsit sütőpapírral béleljük, majd a masszát belesimítjuk. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Ha langyosra hűlt a lap feltekerjük, majd nedves konyharuhába tekerjük és így hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt leszedjük róla a papírt. feltekerés közben nem fog törni a lap.

A maradék hozzávalókból sütünk egy másik lapot, majd azt is feltekerve hűtjük ki.

A krémhez a tejben felfőzzük a pudingport, majd belekeverjük a cukrot, vaníliás cukrot, amikor levettük a tűzről, majd kihűtjük. A margarint kihabosítjuk, majd a pudinghoz adjuk a kakaóporral együtt és jól kikeverjük.

Az egyik lapot megkenjük a krémmel, majd feltekerjük, a másik lapot is megkenjük a krémmel, majd folytatólagosan hozzátekerjük az előzőhöz. Így egy vastag tekercset kapunk. A rolád külsejét körbekenjük krémmel.

Pár órára hűtőbe tesszük, majd ujjnyi szeletekre vágva tálaljuk.