Zöldbabos sertésraguleves

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1,5 fej vöröshagyma
  • 50 dkg sertéshús
  • 30 dkg zöldbab
  • 1 dl tejföl
  • 1 ek. liszt
  • babérlevél, köménymag, só, bors, pirospapria

Elkészítése: Kevés zsíron megfonnyasztjuk a finomra vágott vöröshagymát. Közben felkockázzuk  húst, majd hozzáadjuk a hagymához. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a babérlevelet, a pirospaprikát és 5 szem köménymagot.  Felkockázzuk a burgonyát és a zöldbabot. Külön-külön puhára főzzük őket, majd a levükkel együtt a húshoz adjuk. Tálalás előtt a tejfölös liszttel sűrítjük.