Csemege bomba

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 5 tojás
  • 5 dkg cukor
  • 10 dkg liszt
  • 2,5 dkg víz

Párizsi krémez:

  • 40 dkg cukor
  • 30 dkg vaj
  • 18 dkg kakaópor
  • 2 dl tejszín

Tetejére:

  • tortabevonó

Elkészítése:

A tojások sárgáját összekeverjük a vízzel és a liszttel. A tojások fehérjét felverjük a cukorral és hozzáadjuk a tojások sárgáját. Nyomózsákból kis halmokat nyomunk egy sütőpapírral bélelt tepsibe.  180 fokon 15-18 perc alatt kisütjük. Ha kihűlt az aljából egy kis kört kivágunk és kikaparunk egy kevés tésztát a közepéből. A párizsi krémet elkészítjük a hozzávalókból. A tejszínt felverjük, a porcukrot, kakaóport és a vajat habosra keverjük majd óvatosan összeforgatjuk a tejszínhabbal. Ezzel a krémmel töltjük meg a halmok belsejét és a tetejére is kenünk. Egy kiskanál hátuljával nem lesimítjuk, hanem inkább kis hullámokat formálunk, felfele húzzuk a krémet és olyan kis ,,borzas” sütiket kell hogy kapjunk.  Ezeket a sütiket fagyasztóba tesszük kb 2 órára. A csokit felolvasztjuk egy kis olajjal és a süteményeket belemártjuk, majd egy rácsra tesszük, hogy jól lecsöpögjenek. Hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen a csoki. Pár órán belül fogyasztható.