Medvehagyma mártás natúr csirkére

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • Csirke vagy pulykamell szeletek
  • só, bors
  • 5dkg vaj
  • 2szál újhagyma
  • 20dkg friss medvehagyma
  • 2dl főzőtejszín
  • pár gerezd fokhagyma

Elkészítése:

A hússzeleteket fűszerezzük és olajon megpirítjuk.

A hús visszamaradott zsiradékán a felkarikázott újhagymát pároljuk. Rászórjuk az apróra vágott medvehagymát. Sózzuk,borsozzuk.

Néhány perc alatt puhára pároljuk, hozzáöntjük a főzőtejszínt és összeforraljuk.

A natúr csirkére öntjük.

Tipp:

A mártás színe sokkal zöldebb,ha több és friss medvehagymát használunk. Ha túl híg, tegyünk hozzá egy kevés lisztet.
Natúr husin kívül szívesen használom rántott husira és hal mellé is.