Túróval töltött husi

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • Csirke-, pulykamellfilé, de akár sertésből is elkészíthető
  • Gépsonka
  • 25 dkg túró
  • 1 tojás sárgája
  • ízlés szerint vegeta
  • 1 evőkanál tejföl
  • torma
  • reszelt sajt
  • Zsemlemorzsa, liszt, tojás

Elkészítése:

A túrót összekeverjük a tojás sárgájával, a tejföllel, ízlés szerint sózzuk és vegetázzuk.

A húsokat besózzuk, majd az egyik oldalukat megkenjük vékonyan reszelt tormával, majd 1-1 szelet sonkát terítünk rájuk. Erre kanalazzuk a túrós tölteléket, majd félbehajtjuk és bepanírozzuk.

Forró olajban kisütjük, majd srégen félbevágva, reszelt sajttal tálaljuk.

Tipp:

A túrót ízlés szerint bármivel lehet ízesíteni. Tehetünk bele kaprot, de kockázhatunk bele kaliforniai paprikát is, fokhagymát, de tavasszal akár medvehagymát is.