Csirkecomb savanyú káposzta ágyon sütve

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 6 csirke felső comb filé
  • 15 dkg kolozsvári szalonna
  • 2 kisebb fej lilahagyma
  • 50 dkg savanyú káposzta
  • frissen őrölt fehér bors

Elkészítése:

A szalonnát felkockázom, kevés zsiradékon megpirítom (egy olyan edénybe amit később a sütőbe is be tudok tenni), rádobom a vékony szeletekre vágott lilahagymát és üvegesre sütöm, majd hozzáadom a lecsepegtetett (ha nagyon savanyú, akkor az átmosott) savanyú káposztát, sózom, borsozom és alaposan összeforgatom.

A csirkecombokat sózom, borsozom, majd a szalonnás-káposztás keverék tetejére teszem őket, befedem alufóliával és légkeveréses sütőben 220 fokon kb 45 perc alatt készre sütöm.

Ha a hús megpuhult, megszóróm reszelt sajttal és visszateszem a sütőbe, hogy a sajt szépen megpiruljon.

Főt rizzsel vagy tepsiben sült burgonyával, fűszerpaprikával meghintve tálalom!

Jó étvágyat!