Petrezselymes hamis fasírt

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 80 dkg krumpli
  • 1 nagy fej hagyma
  • 3 tojás
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál liszt
  • 0,5 dl tej
  • zsemlemorzsa
  • 15 dkg csemegekukorica
  • bors
  • fele zsír-fele olaj a sütéshez
  • 1 csokor petrezselyem zöld

Elkészítése:

A krumplit a lereszeljük. A hagymát felaprítjuk, majd egy tálban elkeverjük a krumplit a tojásokkal, liszttel, kukoricával, tejjel és az apróra vágott petrezselyemmel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát és annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy formázható masszát kapjunk.

A masszából egyforma nagyságú pogácsákat formálunk. A zsír és az olaj keverékét alacsony lángon felmelegítjük, majd a közepesen forró zsiradékban kis lángon szép pirosra sütjük a pogácsák mindkét oldalát.

Tényleg kis lángon süssünk, különben a krumpli nem tud átsülni.