Málnakrémes piskóta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Piskóta:

  • 8 tojás
  • 32 dkg liszt
  • 32 dkg cukor
  • 14 ek langyos víz
  • 2 kk sütőpor

Krém:

  • 1 l tej
  • 12 evőkanál liszt
  • 20 dkg cukor
  • 4 cs vaníliás cukor
  • 60 dkg málna
  • 1-2 dl habtejszín

Elkészítése:

A piskótához 4 tojás sárgáját 16 dkg cukorral jól kikavarjuk, hozzáadunk 7 ek langyos vizet vizet, ezzel is összekavarjuk. Felváltva belekavarjuk a keményre felvert 4 tojásfehérjét és az 1 kk sütőporral összekavart 16 dkg lisztet. Egy 30*26 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral és 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. A maradék alapanyagokból egy másik lapot sütünk.

A málnából pár szemet kiveszünk, a többit összeturmixoljuk. A tejet feltesszük melegedni, valamennyit kiveszünk még hidegen belőle és összekeverjük a liszttel, cukorral és a vaníliás cukorral.

A már langyos tejet a tűzről levéve összekeverjük a lisztes masszával és visszatesszük főni. Mikor jól besűrűsödött, hozzáadjuk az összeturmixolt málnát, egy kicsit még együtt főzzük. A tűzről levéve hagyjuk hűlni.

Az alsó lapra a krém 2/3 részét rákenjük, rátesszük a másik lapot. A maradék krémmel bevonjuk a tetejét. A tejszínt keményre felverjük, minden szelet tetejére nyomunk belőle és egy szem málnát ráteszünk.