Tormás-sonkás tarjaszelet grillezett kukoricával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 szelet tarja
  • 3 cső kukorica
  • 1 kis üveg csemege reszelt torma
  • 8 szelet füstölt sonka (én fekete erdei sonkát használtam)
  • 6 vékony szelet liga vaj

Elkészítése:

A kukoricacsöveket megtisztítom a héjától, egy nagyobb darab alufóliára ráteszek csövenként 2 szelet vajat, a kukoricát, sózom, becsomagolom és sütőben kb. 45 percet sütöm.

A tarjaszeleteket megmosom, papírtörlővel leitatom róla a vizet, nem klopfolom, jó vastagon bekenem tormával, belecsavarom – szeletenként két szelet – sonkába és kb. negyed órát állni hagyom.

Zsiradékkal kikent serpenyőben kisütöm a hússzeleteket, majd a kukoricával, főtt rizzsel és lila hagyma karikával tálalom – nagyon finom hozzá a lila hagyma.