Fokhagymás csirkemell mustáros zöldséggel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:
Köret:

  • 3 közepes vöröshagyma
  • 3 lecsó paprika
  • 3 lecsó paradicsom
  • 4 nagyobb csiperkegomba
  • ¼ fej kelkáposzta
  • 1 nagyobb karalábé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • petrezselyem
  • olívaolaj
  • 2 ek mustár
  • só, bors

Fokhagymás csirkemell:

  • 600-700 dkg csirkemell
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fűszerpaprika
  • só, bors
  • olaj

Elkészítése:

Az összes zöldséget tetszőleges formában feldaraboljuk és egy wokban vagy más edényben olívaolajon megfonnyasztjuk. A paradicsom levet ereszt, ezért szaftos lesz. Ezután fűszerezzük,petrezselyemmel megszóórjuk és a mustárral még pár percig tűzön hagyjuk.

A csirkemellet apró kockákra vágjuk, 2 gerezd fokhagymát fokhagymapréssel rányomunk, sózzuk, borsozzuk és kevés fűszerpaprikát szórunk rá, hogy sütés közben szép színt kapjon. Forróolajon serpenyőben aranybarnára sütjük. A köretre halmozva vagy mellé tálaljuk.

Tipp:

Aki nem szereti a mustárt, az elhagyhatja !