Paradicsomos marhaszelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 4 szelet marhafelsál

Páchoz:

  • 2 kk mustár
  • 1 tk olívaolaj
  • őrölt bors

Továbbá:

  • frissen őrölt bors
  • 1 ek napraforgó olaj
  • 1 tk vaj
  • 1 ek rozsliszt
  • 5-6 szelet szárított vargánya
  • 1 púpozott ek sűrített paradicsom
  • 1 tk pirospaprika
  • 1 szem szegfűbors

Elkészítése:

A húst megmossuk, a vizet leitatjuk róla és kissé kiklopfoljuk. Borssal megszórjuk és bekenjük  mustárral. A tetejére olajat locsolunk, fóliával lefedjük és hűtőbe tesszük egy éjszakára. Közben megforgatjuk, hogy a pác egyenletesen átjárja a hússzeleteket.

Másnap a rozslisztet elkeverjük a pirospaprikával. A hússzeleteket megsózzuk és beleforgatjuk a paprikás lisztbe. Egy serpenyőben olajat hevítünk, és a húsok mindkét oldalát pirosra sütjük (oldalanként 3-4 perc), majd tányérra szedjük és félretesszük.
A visszamaradt szafthoz hozzáadjuk a vajat és a sűrített paradicsomot és kissé lepirítjuk (1 perc). Hozzáadjunk 1,5 dl hideg vizet és összeforraljuk. Beletesszük a vargányát, a szegfűborsot, majd a hússzeleteket is, és 5-6 percig rázogatva (nehogy leégjen) pároljuk még.
Krumplipürét, vagy durumlisztből készült  tésztát javaslok hozzá.

Tipp:

Érdemes időt szánni a pácolásra, mert akkor sokkal omlósabb lesz a hús.