Túrós-gyümölcsös rakott piskóta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg tehéntúró
  • 30 dkg babapiskóta
  • 3 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 4 közepes őszibarack
  • 0.5 dl narancsszörp
  • 2 db tojás
  • 1 tasak vaníliás pudingpor

A díszítéshez:

  • 1 közepes  kivi
  • 2 közepes őszibarack
  • 20 dkg kék szőlő

Elkészítése:

Tojássárgáját kikeverjük a cukor harmadával és összedolgozzuk az áttört túróval. A tojásfehérjét kemény habbá verjük.

Tejből a pudingporral sűrű krémet főzünk.

Amikor kihűlt a puding szörppel és a maradék cukorral ízesítjük, hozzáadjuk a túrós masszát és beleforgatjuk a tojáshabot.

Babapiskótákkal kirakjuk a tortaforma alját,beborítjuk annyi krémmel, hogy eltakarja a piskótákat,majd elosztjuk rajt a szeletelt barackot. Ismét babapiskótával kirakjuk és befedjük a maradék krémmel. 4-5 óra hosszára betesszük a hűtőbe.

Kivesszük a formából, tálcára tesszük és szőlőszemekkel, szeletelt barackkal és kivivel kidíszítjük.