Sárgabarackos kekszes krémes

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • kb 30 dkg négyzet alakú háztartási keksz
  • 1,5 cs vaníliás pudingpor
  • 2 tojás (nekem most csak 1 volt, azzal is működik)
  • 7 ek cukor
  • 1 ek liszt
  • 12,5 dkg margarin
  • 7 dl tej
  • fél cs zselatin (12 g)
  • 1 bögre sárgabarack

Elkészítése:

A pudingport, zselatint, tojássárgáját, cukrot és lisztet kevés tejjel csomómentesre keverek, majd hozzáadva a többi tejet sűrűre főzzük.

A tűzről levéve, ameddig még forró, belekeverjük a margarint, kétfelé osztjuk, az egyik felébe az apróra vágott sárgabarackot is beletesszük és azután mindkettőbe a tojások kemény habbá vert fehérjét (felel-fele arányban).

Egy tepsi aljába egymás mellé rakjuk a kekszeket és rákanalazzuk az egyik krémet (ne öntsük, mert feljöhet a keksz), majd óvatosan a másik krémet és a tetejét is kirakjuk kekszekkel. Én most három réteget próbáltam kihozni, de talán a csak kettő látványosabban elkülönül.

Hűtőbe rakva 1 nap múlva megpuhul a keksz és a kekszek szélei mentén szeletelhető.

A krém állaga olyasmi, mint a cukrászdai krémesnek. Kisebb méretű tepsihez elegendő ez a mennyiség, egy gáztepsihez kb. a duplája kell.